מחברת הספר 'ספר היין הקטן' ועצמאית בתחום היין
בוגרת WSET Level 3 Award in Wine
ספרי קצת על עצמך, איך את קשורה לעולם היין?
עבדתי במסעדות מעל 15 שנים. באחת מהמסעדות הראשונות שעבדתי כשהייתי בת 21 הבנתי שיש הבדל בין יין אדום ליין אדום והתאהבתי. עם השנים הייתי בהמון הדרכות אבל אף פעם לא באמת הבנתי ובגלל שלא הבנתי גם לא ידעתי מה לשאול וגם אם הייתה לי שאלה, התביישתי. אז החלטתי שאני הולכתְ ללמוד. התחלתי בתור חובבת יין גדולה (אני עדיין) את level 2. הקורס פתח לי הראש, האף והחך ומשם פשוט לא עצרתי. התקדמתי לlevel 3, טעמתי וקפצתי על כל הזדמנות להכיר דברים חדשים. הידע שצברתי והאינטראקציה היום יום יומית עם צרכני היין הביאו אותי להבנה שיש פער גדול בתפיסה של המוצר הזה בין אנשי יין לאנשים ״רגילים״. השפה שדיברתי בה הייתה זרה להם והטקסים שליוו את היין גרמו להם לאי נוחות. ובכלל קצת לפחד מהנוזל הקסום. אז ישבתי עם עצמי וחשבתי, איך אני גורמת לאנשים, ולא רק אלה שאני משרתת, להרגיש יותר בנוח סביב יין. הזמן עבר והגעתי להבנה שהובילה אותי ליצור את הספר שלי, ספר היין הקטן.
מה הדבר שהכי מספק אותך בעבודה שלך?
לבחור למישהו איזה יין שאני חושבת שנכון לו (לרוב זה יהיה סגנון שונה ממה שהוא רגיל אליו) ושטעים לו, לפתוח אנשים לסגנונות חדשים, לפשט יין. (נשים וגברים אותו דבר פשוט יותר נוח לי לכתוב בלשון זכר).
איזה טרנדים/מגמות את מזהה בעולם היין הישראלי ו/או העולמי ?
זה לא משהו שאני מזהה אלה משהו שאני חושבת שצריך להביא אותו קדימה וזה דרום צרפת. אני בקראש על מורבדרה (בין היתר) זה התחיל מבנדול.. יש משהו מחוספס באיזור הזה שסופר מושך אותי. אם האיזור הזה היה בנאדם הוא היה חקלאי שעובד בשטח כשהוא לבוש בטוקסידו. איזון מטריף, חספוס אלגנטי, משהו משהו.
תני לנו המלצה, מה את שותה עכשיו?
אני בזמן האחרון שותה דרום צרפת קצת בוז׳ולה וסבואה. אדומים כולם.
Mas d’Alezon Faugères 2019 האחרון ששתיתי היה
והוא היה וואו.
בר/מסעדה שאת אוהבת במיוחד ולמה?
יש בר יין אחד חדש שנפתח בתל אביב שנקרא בריקס. מקום קטן בפנים, תפריט כוסות משתנה ויאמר לזכותם שהוא סופר עדכני והתמחור, לא דומה לאף מקום בעיר במיוחד לא מקום שמגיש דברים באיכות שהם מגישים. גם האוכל שם טוב ויש שם מנהל מקום מהמם שמקשיב בסבלנות ורצון אמיתי לארח.
Comments